Sats Elixia

Sats og Elixia er trolig de to best kjente navnene innen treningsbransjen i Norge. De to sentrene som startet som to uavhengige senter, gikk sammen i 2014. Siden fusjonen har den nye kjeden hele 160 senter i Norge, Sverige og Danmark.

Kjeden har som mål å være den fremste tilbyderen av trening i Norden og er på god vei til å bli den største kjeden vi har, med sentre i tre land. Det er ikke alltid bare positivt å være størst, men Sats Elixia gjør mye rett og det er ikke uten grunn at de er vokst seg så store som de er. Sentrene er alle fullpakket at det beste og mest moderne utstyret på markedet. Kombiner det med et meget godt utvalg av treningstimer innen en lang rekke treningsformer, topp utdannet personlige trenere, et treningssenter i alle større byer over hele Norden som du kan trene på uansett om du er hjemme eller ute på reise og det er ikke mye man kan utsette på Norges største aktør.

 

SATS

Sats ble grunnlagt i 1994 og året etter, i 1995, åpnet kjeden sine første 8 senter, alle med sentral plassering i Oslo, Bergen og Trondheim. Ideen bak senteret den gang var å skape et senter for alle. Her skulle det ikke bare være fokus på store muskler og bodybuildermiljøet som preget mange av datidens senter over hele Norge. Sats skulle satse på trening og treningsglede for hvermansen og gi alle et sted hvor de kunne føle seg hjemme, uansett helse og fysisk utgangspunkt. Det nye konseptet slo godt an og innen tre år hadde man åpnet Sats senter nummer 50. Samme år, i 1998, blir Sats en del av den amerikanske kjeden 24 Hour Fitness Worldwide. I årene som følger fortsetter Sats sin massive satsning og allerede i 1999 feirer kjeden, som da er bare 5 år gammelt, senter nummer 100 i Norden, mye takket være oppkjøpet av den svenske treningssenterkjeden Sports Club, med deres 25 senter.

 

Elexia

Elexia ble grunnlagt av Bjørn Måseide i 2001. Måseide var på dette tidspunktet et godt kjent navn i Norge etter at han satte sandvolleyball på kartet, med gull i både VM og OL. Etter at den aktive idrettskarrieren satset Måseide på treningssentre og i 2001, etter å ha kjøpt opp kjedene Frisk og Colosseum med 8 treningssentre i Norge og 5 i Finland, ble Elixia merkenavnet lansert. Måseide hadde en klar strategi for sin nye baby. Kjeden skulle bli kjent for det aller beste av utstyr og trening på høyeste nivå. På en måte kan man si at Måseide og Elixia la seg mellom Sats og de mer bodybuilding-pregede sentrene. Her la man opp til et senter for de som var seriøse i sine mål og gjerne holdt på med idrett på et lavt til halvproft nivå. Med en vaskeekte OL-mester i spissen satset Elixia tungt og samtidig som de norske grunderne kjøpte Sats tilbake fra de amerikanske eierne i 24 Hour Fitness Worldwide, kjøper Måseide og co opp en ny kjede. Denne gangen er det Sports Club Stavanger AS som kommer inn under Elixia paraplyen med sine 7 treningssentre i Stavanger og Bergen. Innen Elixia-kjeden fyller 10 år har de kjøpt opp ytterligere 7 senter i Norge og åpnet en rekke egne. Kjeden feiret 10 med åpning av senter nummer 60 i Trondheim. Senere samme år selger grunnlegger Måseide seg ut av kjeden med enorm gevinst. Salget gjør han til en av Norges rikeste idrettsutøvere.

Fire år senere fusjonerer de to kjedene til det som ble Nordens størst kjede. Både Sats og Elixia navnene lever dog videre. Du som kunde kan fritt trene på begge kjedene over hele Norden.